HTML

+ 387 (0) 53 820 152
НОВОСТИ

Одржан XXIV Конгрес БВА у Истанбулу

 

19.03.2023 18:00
Cлика
 

XXIV Генерални конгрес Балканске одбојкашке асоцијације одржан је 18. марта у хотелу „Конрад Босфорус“ у Истанбулу, уз присуство предсједника ЦЕВ – Александра Боричића и првог потпредсједника ЦЕВ – Рената Арене. Одбојкашки савез Босне и Херцеговине на Конгресу у Истанбулу представљали су Милутин Поповић – предсједник ОС БиХ, Алија Фатић – потпредсједник ОС БиХ и Аднан Талић – генерални секретар ОС БиХ. Ђула Мештер – предсједник ОСС, Иван Кнежевић – генерални секретар ОСС и Драгутин Ћук – технички директор ОСС и члан Техничке комисије БВА, представљали су Одбојкашки савез Србије на Конгресу.

 

У уводном говору предсједник БВА и предсједник Одбојкашког савеза Турске, Мехмет Акиф Устундаг, захвалио се свим присутним члановима Генералне скупштине на пруженој подршци и помоћи након земљотреса који се догодио прије мјесец дана и изразио је велико задовољство што има прилику да угости у Турској предсједника и потпредсједника ЦЕВ и све остале чланове Генералне скупштине БВА.

 

Прије почетка Конгреса потписани су Уговори о сарадњи, по којима су реномирана здравствена група „Аџибадем“ и највећа турска платформа за продају улазница за спортске и музичке догађаје и биоскопе и позоришта „Билетинијал“, нови спонзори БВА. БВА је саопштила да ће од ове године сви најбољи играчи на Балканским првенствима добијати награду „Аџибадем МВП трофеј“. Најављено је и потписивање Уговора о сарадњи и са трећим спонзором БВА, у наредном периоду.

 

Александар Боричић изразио је задовољство што види овакву организацију, квалитет и ниво на нивоу свјетских Конгреса и да је БВА једна од најјачих и највриједнијих Асоцијација. Први пут у историји БВА ће у Бугарској организовати такмичење у одбојци на снијегу. Боричић је обавијестио чланове да Одбојкашки савез Малте жели да постане члан БВА.

 

Љубомир Ганев – предсједник ОС Бугарске изабран је за новог предсједника БВА, док су Милутин Поповић – предсједник ОС БИХ и Ерлинд Пељумби – предсједник ОС Албаније изабрани за потпредсједнике БВА. На Конгресу су донијете одлуке о домаћинима и терминима Балканских првенстава 2023. године. Сљедећи Генерални конгрес БВА биће одржан у Софији сљедеће године.

 

Балканска првенства 2023. године:

 

Пионирке – Врњачка Бања, Србија (1 – 5. јул):

А група: Србија, Румунија, Бугарска и Молдавија; Б група: Турска, Сјеверна Македонија и Црна Гора.

 

Пионири – Албанија (5 – 9. јул):

А група: Србија, Албанија, Турска и Сјеверна Македонија; Б група: Бугарска, Румунија и Црна Гора.

Кадеткиње – Бугарска (10 – 14. јул):

А група: Бугарска, Црна Гора и Косово; Б група: Србија, Турска и Румунија.

 

Кадети – Бугарска (11 – 15. јул):

А Група: Србија, Албанија, Молдавија и Румунија; Б група: Турска, Бугарска, Босна и Херцеговина и Косово.

 

Јуниорке – Босна и Херцеговина (2 – 6. август):

А Група: Босна и Херцеговина, Црна Гора и Косово; Б група: Србија, Турска и Албанија.

 

Балканско првенство у конкуренцији јуниора је отказано, јер су се пријавиле само Србија и Турска.

0 0