HTML

+ 387 (0) 53 820 152
НОВОСТИ

Француска на самом врху Лиге Нација

 

01.07.2024 13:20
Cлика
 

Репрезентација Јапана на корак до историјског успјеха ипак је синоћ заустављена од једног од најјачих тимова у свијету у овом тренутку. Олимпијски шампиони Французи зауставили су репрезентацију Јапана синоћ на финалној утакмици Лиге нација, резултатом 3:1.

МВП награда припала је играчу француског тима - Антоину Бризарду, који је такође освојио награду за најбољег техничара. За најбољег коректора проглашен је Жан Патри, такође из француског тима. Жан Патри се веома истакао на финалној утакмици, освојивши чак 24 поена. Награда за најбољег либера припала је Томахиру Јомамоту из репрезентације Јапана. Најбољи блокери су Никола ле Гоф из Француске и Јакуб Кохановски из Пољске. Награде за најбоље примаче су освојили Јуки Ишикава из Јапана и Томаш Форнал из Пољске.

За репрезентацију Француске ово је била посебна утакмица, јер је на клупи Јапана сједио некадашњи селектор Француске Филип Блан. Упркос свим околностма, остваривши три побједе у три меча у финалној рунди такмичења, Французи су се иборили за другу титулу у историји ФИВБ Лиге нација.

У борби за треће мјесто Пољска је савладала Словенију максималним реултатом, 3:0.

Финална утакмица Лиге нација у женској конкуренцији је одиграна прошле седмице у Банкоку, гдје је Италија након 4 веома тешка и узбудљива сета побједила репрезентацију Јапана. Бронзана медаља припала је репрезентацији Пољске.

 

0 0