HTML

+ 387 (0) 53 820 152
НОВОСТИ

Изабраници Игора Колаковића у групи А на Олимпијским играма у Паризу

 

26.06.2024 18:16
Cлика
 

Након пропуштених Олимпијских игара у Рију и Токију, оддбојкаши Србије поново ће узети учешће на Олимпијским играма у Паризу.

Вечерас је у Лођу, у Пољској, одређен састав тимова по групама за мушке репрезентације.

Ове године састав групе А чине репрезентације: Француска – уједно у улози домаћина и пред којом је задатак одбране златне медаље, Србија, Канада и Словенија – која се први пут квалификовала на Олимпијске игре.


Носилац групе Б је Пољска као први тим на ФИВБ ранг листи, а поред ње у групи Б ће се такмичити репрезентације  Египта, Бразила и Италије која је до сада на играма освојила 2 бронзане и 3 сребрне медаље.


Јапан је носилац групе Ц - као други тим на ФИВБ ранг листи. Поред Јапана састав групе Ц чине Њемачка - први пут на играма након 2012. године, Аргентина и Сједињене Америчке Државе - освјач сребрне медаље на последњим играма у Токију.

Такмичења у одбојци на Олимпијским играма ће се одиграти у дворани „Јужни Париз 1“.

Систем такмичења на Олимпијским играма је промијењен, тако да ће пласман у четвртфинале изборити 2 првопласиране репрезентације из 3 групе, као и 2 најбоље трећепласиране селекције.

Након завршетка групног дијела такмичења, направиће се табела 8 селекција које су се пласирале у четвртфинале, на основу резултата у групама, да би се добио распоред четвртфиналних утакмица. Приликом одређивања табеле, прва три мјеста ће припасти побједницима група на основу њихових резултата, па затим 3 другопласиране репрезентације по истим критеријумима, и на крају двије најбоље трећепласиране селекције.

На основу табеле, у четвртфиналу ће играти најуспешнији победник групе и друга најбоља трећепласирана селекција и тако редом.

 

0 0