HTML

+ 387 (0) 53 820 152
НОВОСТИ

Теодора Пушић званично у Веро Волеј Милану

 

12.11.2023 23:09
Cлика
 
Нови либеро Веро Волеј Милана је Теодора Пушић!
Писали су Италијани да ће доћи до овог трансфера, а сада је сарадња и озваничена. Српкиња је направила велики корак напријед у клупској каријери, јер је до сада у иностранству играла само у Њемачкој и Румунији. Поред иностранства, Пушићева је бранила и боје Црвене звезде, Визуре, Штутгарта, Темишвара, Тарговишта, Дрездена и Рапида.
 
Прошле године на Свјетском првенству проглашена је за најбољег либера свијета, послије тога је одиграна сезону у Рапиду, а на почетку текуће такмичарске године била је без ангажмана и чекала је да се појави нека опција. Овај трансфер је дефинитивно највећи подвиг у клупској каријери дјевојке која је 2022. године била у идеалној постави Свјетског првенства. Играће у јаком италијанском клубу, који би озбиљну улогу требало да има и у Лиги шампиона. Саиграчице ће јој бити звијезде попут Паоле Егону, Мирјам Силе, Нике Далдероп, Алесије Оро, ...
 
Зна се да је свим одбојкашицама и одбојкашима сан да дођу једног дана до Италије, а Теодора је жељу успјела да оствари са 30 година.
 
До сада је у Милану позицију либера покривала Беатриче Парокијале, која је званично напустила клуб и појачаће Скандићи. Веро Волеј Милано је вицешампион Италије, клуб који и ове сезоне има велике амбиције у свим такмичењима. На позицији либера Пушићева ће за конкуренцију имати Бренду Кастиљо, која је недавно стигла у клуб.
 
„Заиста сам срећна што сам стигла у Милано и италијанско првенство. Италија је нација богате историје у одбојци, са скроз попуњеним дворанама. Долазим из Србије, знам да су очекивања увијек велика, посебно у оваквом тиму који има неке од најбољих италијанских и страних одбојкашица. Очекујем да дођемо до финала на сваком такмичењу на које будемо учествовали. Ово ће ми бити први пут у Италији, али познајем већину тима и Ника Далдероп је већ била моја саиграчица у прошлости. Волим Италију и једва чекам да видим шта нам доноси ова сезона“, рекла је Теодора Пушић за званични сајт клуба.
 
„Веома смо срећни што смо закључили овај уговор са Теодором. Вјерујем да је она један најквалитетнијих и најискуснијих либера на тржишту и да ће нам омогућити да направимо скок у квалитету. Она је веома одлучна и једва чека да стигне, што нас чини срећним и због њеног карактера и због интересовања да нас изабере“, рекао је спортски директор Веро Волеј Милана, Клаудио Бонати.
0 0