HTML

+ 387 (0) 53 820 152
НОВОСТИ

Фаворити група у борби за подизање пехара Лиге шампиона

 

07.11.2023 00:27
Cлика
 

Неколико сати прије звиждука првог судије на Лиги шампиона 2023/2024 у женској конкуренцији узбуђење расте. Док се навијачи већ радују уживању у мајсторицама и спектакуларној одбојкашкој игри највеће одбојкашке смотре на европској клупској сцени, тимови улазе у борбе за трофеј ЛШ.

 

20 екипа подијељено је у пет група са по четири екипе. У групи А снаге ће одмјерити Веро Волеј из Милана, Јединство из Старе Пазове, ВакифБанк из Истанбула и Волеј Молхаус из Алзаса. У групи Б су Езачибаши из Истанбула, Марица из Пловдива, Савино Дел Бене Скандичи и Васас Обуда из Будимпеште. Калцит из Камника, Фенербахче из Истанбула, Грот Будовлани из Лођа и СЦ Потсдам такмиче се у групи Ц. У саставу групе Д су Имоко Конељано, Алијанц из Штрутгарта, Астерикс Аво из Бејвра и ПГЕ Ришице из Жешова. Волеј Алба Блаж, Комерсајкон из Лођа, Прометеј из Дњепра и Волеро ле Кане налазе се у групи Е.

 

Фаворит у групи А је узастопни шампион ВакифБанк. Уколико ВакифБанк освоји ЛШ постаће прва екипа која је три пута заредом освојила ЦЕВ Лигу шампиона. Рекордних шест пута подигли су пехар ЛШ. Други велики фаворит је Веро Волеј Милано који је појачан са Паолом Егону. На претходна два учешћа изборили су четвртфинале ЛШ. Фаворит групе Б је Езачибаши, освајач сребрне медаље ЛШ 2022/2023. Тијана Бошковић предводиће Езачибаши на путу ка пехару Лиге Шампиона. Савино Дел Бене, за којег ове сезоне наступа Маја Огњеновић, четврти пут учествује у борби за пехар ЛШ. Најбољи њихов резултат до сада је био пласман у четвртфинале. Фенербахче у групи Ц, у издањима 2021/2022 и 2022/2023 стизали су до полуфинала у оба наврата и били су близу да елиминишу ривала ВакифБанк, али изгубили су након златног сета. Из групе Д Имоко Конељано бориће се за трофеј, до сада је учествовао у четири од посљедњих шест финала ЛШ, прошле године елиминисани су у четвртфиналу. Група Е изгледа изједначена и уравнотежена, без великог фаворита у групи.  

0 0