HTML

+ 387 (0) 53 820 152
НОВОСТИ

Прослављен златни јубилеј ЦЕВ

 

19.09.2023 00:20
Cлика
 
У вили Пиколомино, у Риму, одржана је Гала свечаност ЦЕВ, којом је свечано прослављено 50 година од оснивања Европске одбојкашке конфедерације. Европска одбојкашка конфедерација основана је 9. септембра 1973. године у Хагу, у Холандији, а данас окупља 56 чланица.


Свечаности су присуствовали предсједници националних одбојкашких савеза. Одбојкашки савез Босне и Херцеговине представљао је Милутин Поповић, а Одбојкашки савез Србије Ђула Мештер.

Специјални гост на свечаности био је др Ари Граса да Силва Фиљо, предсједник ФИВБ, који је од Александра Боричића, предсједника ЦЕВ, добио специјалну медаљу за подршку Европској одбојкашкој конфедерацији и као знак пријатељства и поштовања између ове двије организације. Специјално дизајниране медаље поводом 50 година од оснивања ЦЕВ добили су сви предсједници националних федерација, чланови Административног Борда ЦЕВ и дугогодишњи партнери „Микаса“ и Инфронт. Ракеле Санђулијано, некадашња репрезентативка Италије, која сада ради као ТВ водитељ, била је домаћин овог догађаја на којем су се спорт, музика, умјетност и култура лијепо спојили и сви присутни су одиграли своју улогу у обиљежавању пет деценија европске одбојкашке историје.

Александар Боричић нагласио је да је веома поносан што прославља 50 година од заједничког оснивања ЦЕВ и да се осјећа као тренер који води 56 одбојкашких савеза. Нагласио је и да са поносом гледа у прошлост и да треба да у наредних 50 година вриједно раде како би млађим генерацијама пружили боље могућности да напредују. Позвао је све присутне да наставе радити заједно за добробит спорта, јер ће само тако бити много јачи, а одбојка ће наставити да напредује.

Предсједник ФИВБ, др Ари Граса да Силва Фиљо, честитао је свима златну годишњицу, захвалио се предсједнику ЦЕВ, Александру Боричићу, на огромној трансформацији коју је европска одбојка доживјела под Александровим вођством и изразио је жељу да се и даље ради у истом духу, тежи ка новим иновацијама и да се успјешно искуство пренесе и на остале континенте.


На крају свечаности Александар Боричић и његова супруга Горослава примили су специјални поклон у част 50 година брака, а потом је услиједио и ватромет, којим је свечаност окончана.
0 0