HTML

+ 387 (0) 53 820 152
НОВОСТИ

Кристина у Израелу на прелиминарној фази ЦЕВ Купа нација

 

24.05.2023 01:20
Cлика
 

Наша колегиница Кристина Пантелић Бабић, у периоду од 24. до 28. маја, делегирана је на прелиминарну фазу ЦЕВ Купа нација у одбојци на пијеску, у обје конкуренције. Такмичење се одржава у израелском граду Нетанији и окупља сљедеће екипе групе Б, у мушкој конкуренцији: Израел, Холандију, Летонију, Шкотску и Румунију, а у женској конуренцији окупља сљедеће екипе групе Г: Израел, Летонију, Финску и Бугарску. Утакмице у Израелу ће се одиграти 26. и 27. маја на теренима Вингејт института.

 

35 екипа у мушкој конкуренцији подијељено је на седам група са по пет екипа. У групи А се такмиче Норвешка, Естонија, Енглеска, Словачка и Бугарска. У групи Ц снаге ће одмјерити Грчка, Италија, Украјина, Данска и Гибралтар. У групи Д наступају Финска, Пољска, Шведска, Белгија и Кипар. Шпанија, Аустрија, Литванија, Словенија и Хрватска се такмиче у групи Е. У групи Ф су Швајцарска, Њемачка, Турска, Молдавија и Луксембург, а у групи Г Мађарска, Француска, Чешка, Португал и Сјеверна Ирска.

 

Због мало мањег броја пријављених екипа у женској конкуренцији у односу на мушку конкуренцију, 31 екипа је подијељена на седам група, од којих су три групе са по пет екипа и четири групе са по четири екипе. У групи А наступају Норвешка, Њемачка, Данска и Турска. Словачка, Швајцарска, Украјина, Литванија и Румунија одмјериће снаге у групи Б. У групи Ц се такмиче Холандија, Словенија, Естонија, Кипар и Сјеверна Ирска. У групи Д су Мађарска, Италија, Аустрија, Енглеска и Хрватска, а Грчка, Шпанија, Француска и Португал се такмиче у групи Е.

 

Широм Европе, од 12. маја до 11. јуна, на распореду је 14 такмичења по групама прелиминарне фазе Купа нација, а екипе побједнице седам мушких и седам женских група пласираће се у финалну фазу Купа нација 2023. г. Прелиминарна фаза ЦЕВ Купа нација у одбојци на пијеску игра велику улогу на квалификационом путу за Олимпијске игре у Паризу 2024. године.

 

УОС ОСРС Кристини жели успјешне и квалитетне утакмице и да дужности првог и другог судије, као и увијек, обави на најбољи могући начин!

0 0