HTML

+ 387 (0) 53 820 152
НОВОСТИ

У Требињу почиње Европско првенство средњих школа - осморо наших колега ће дијелити правду

 

22.05.2023 06:47
Cлика
 
Данас у Требињу, у Граду Сунца, почиње Европско првенство за ученике средњих школа у обје конкуренције. Ово је прво такмичење овакве врсте у организацији Европске школске спортске федерације (ЕССФ) и трајаће наредних пет дана, до петка 26. маја.

У мушкој конкуренцији такмичиће се шест школских екипа: једна из Црне Горе, једна из Сјеверне Македоније те по двије из Србије и Републике Српске.

Код дјевојака, учешће је узело осам екипа: по двије из Чешке и Републике Српске, а по једна средњошколска екипа долази из Црне Горе, Србије, Молдавије и Сјеверне Македоније.

Организација овог првенства проводи се под покровитељством Министарства породице, омладине и спорта у Влади Р. Српске.

Велики број наших колега ангажован је у организацији овог догађаја, док ће њих осморо дијелити правду током пет такмичарских дана.

Дужност судије вршиће: Небојша Павловић из Фоче, Небојша Кулиџан из Билеће, Душица Ковач из Бања Луке, Мирослав Чолић из И.Н. Сарајева, Горица Дувњак и Драган Гутаљ из Пала, Драган Мишкић из Обудовца и Дејан Јовановић из Бијељине.

Као записничари и линијске судије ангажовано је 11 чланова УОС ОСРС из судијских одбора Требиње, Гацко и Љубиње.

Славиша Кузмановић је директор овог првенства, Никола Козић обављаће дужност врховног судије на овом такмичењу, док ће Драгана Репић и Јелена Ристивојевић-Кузмановић бити предсједници комисија за акредитације и службене билтене.

Као један од промотера овог такмичења, у Требињу ће се током његовог трајања појавити и Тијана Бошковић, једна од најбољих одбојкашица планете.

Свим нашим колегама желимо успјешан турнир и да свој посао одраде на прави начин.
0 0