HTML

+ 387 (0) 53 820 152
НОВОСТИ

Објављен одбојкашки календар такмичења до 2029. године

 

10.12.2023 21:00
Cлика
 
Свјетска одбојкашка федерација (Фéдéратион Интернатионале де Воллеyбалл) објавила је календар такмичења од 2025. до 2029. године, са тачним датумима свих највећих одбојкаших такмичења: Олимпијских игара, Свјетских и Континенталних првенстава, Лиге нација и Свјетског првенства клубова.

Сви кључни актери одбојке су консултовани током годину и по дана у изради новог одбојкашког календара. Истакнуто је да је календар сачињен по принципу „мање је више” и нагласак је стављен на здравље спортиста тако да су одбојкашице и одбојкаши новим календаром добили више времена за одмор. Број неђеља за опоравак и припрему је већи за 11,5 неђеља а олимпијска 2028. година имаће продужени период опоравка од 13 недеља.

„Ја сам преко 60 година у одбојцима – као репрезентативац, председник националне федерације, председник Континенталне конфедерације и председник ФИВБ – могу да кажем да је ово далеко најбољи одбојкашки календар икада објављен“, рекао је председник ФИВБ Ари Граса.

„Кроз оптимизацију календара очекујемо да најбољи спортисти и тимови буду дио свих великих догађаја. Поред тога, с обзиром да се Свјетско првенство сада одржава сваке двије године са учешћем 32 тима, увјерени смо да ће више земаља него икада раније моћи да буде домаћин и учествује на овом престижном турниру“.
0 0